SAEL BÜNYESİNDE YAPILAN ARAŞTIRMALAR

SAYI ARAŞTIRMANIN BAŞLIĞI YAZAR(LAR) ÖZET/ VERİ SETİ TAM METİN         EKLENME TARİHİ *
1301
Gasoline Pricing, Taxation and Asymmetry: The Case of Turkey
(Benzinde Nasıl Şampiyon Olduk? Kamuoyu özeti için tıklayınız)
Özgür Bor ve
Mustafa İsmihan
25 Ocak 2013
1302 Does Solow Residual Reflect Deep Political Economy Dynamics in Developing Countries?   Mustafa İsmihan 1 Şubat 2013
1303

Finance, Instability, Debt and Growth: The Turkish Case, 1980-2010

Seyit Mümin Cilasun, Burcu Dinçergök ve Mustafa İsmihan 10 Haziran 2013
1304

Price Asymmetry in Farm-Retail Price Transmission in the Turkish Dairy Market  (New Medit dergisinde basılmıştır).

Özgür Bor, Mustafa İsmihan ve Ahmet Bayaner   13 Eylül 2013
1401
The Gender Dimension of Skilled Migration and Return Intentions: Implications for Home Countries
Nil Demet Güngör   12 Aralık 2014
1501 Narsisistik Kişilik Envanteri (NKE-16) Türkçe Uyarlaması Nil Demet Güngör ve Fatma Ülkü Selçuk 4 Mayıs 2015
1502 Türkiye'de Toplam Faktör Verimliliği Üzerinde Beşeri Sermayenin Etkisi (1950-2013) Zaman Serisi Uygulaması Alper Gürüz ve Mustafa Can Küçüker   26 Ekim 2015

* SAEL web sayfasına eklenme tarihini belirtmektedir.

SAEL Araştırma Çıktıları

Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler (SSCI/SCI)

Bor, Ö., İsmihan, M. & Bayaner, A. (2014). Price asymmetry in farm-retail price transmission in the Turkish liquid milk market.  New Medit, 13(2), 2-8.

İsmihan, M. (2016). A useful framework for linking labor and goods markets: Okun’s law and its stability revisited. Review of Keynesian Economics, 4(2), 175-192 (forthcoming).

Uluslararası Bildiriler

İsmihan, M., Dinçergök, B. & Cilasun, S.M. (2013, Oct.). Finance, instability, debt and growth: The Turkish case, 1980-2010. Paper presented in EY International Congress on Economics I, Ekonomik Yaklaşım Journal, Gazi University, Ankara, Turkey. (Submitted to Applied Economics cited in SSCI)

Bor, Ö., İsmihan, M. & Bayaner, A. (2013, Oct.). Price asymmetry in farm-retail price transmission in the Turkish dairy market. Paper presented in EY International Congress on Economics I, Ekonomik Yaklaşım Journal, Gazi University, Ankara, Turkey.

Bor, Ö. & İsmihan, M. (2013, June). Gasoline pricing, taxation      and asymmetry: The case of Turkey. Paper presented in EconAnadolu International Conference in Economics III, Anadolu University, Eskişehir, Turkey. (Submitted to İşletme & Finans -cited in SSCI)

İsmihan, M. (2013, April). Does Solow residual reflect deep political economy dynamics? The case of Turkey. Paper presented in the 2013 Meeting of the European Public Choice Society (EPCS 2013), Zurich, Switzerland.

Güngör, N.D. (2014, April). The gender dimension of skilled migration and return intentions. Invited presentation. Harnessing knowledge on the migration of highly skilled women: An expert group meeting, International Organization for Migration and OECD Development Center, Geneva, Switzerland.

Kalaycı, E. (2015, November). Stakeholder building processes of R&D based startups:  The case of techno-entrepreneurs in Turkey,  Eurolics Workshop on University-Industry Interaction, Ankara, Nov 26-27.  http://www.eurolics.org/?page_id=49

Gürüz, A. & Küçüker, M.C. (2015, November). Türkiye ekonomisinde toplam faktör verimliliği ve beşeri sermaye ilişkisi: 1950-2013, Ekonomik Yaklaşım International Congress on Economics II “Growth, Inequality and Poverty” November 5-6, 2015, Ankara/Turkey. http://www.ekonomikyaklasim.org/eyc2015/userfiles/downloads/_Paper%20234.pdf

Note: Same paper was also presented at the 16th International Symposium on Econometrics, Operations Research and Statistics, Trakya University, May 7-12, 2015.  Link: http://bys.trakya.edu.tr/file/open/97176760

Ulusal Bildiriler

Güngör, N.D. & Dağ, N. (2015, Nisan). Ağır borç yükü altında olan yoksul ülkeler ve IMF-Dünya Bankasının yoksullukla mücadele girişimleri, Türkiye Ekonomisi ve Kalkınma İktisadı Çalıştayı: Fikret Şenses’e Armağan, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü, 2-4 Nisan.

Çelik, E.U. & İsmihan, M. (2015, Nisan) Çok partili dönemde Türkiye’nin makroekonomik performansı, Türkiye Ekonomisi ve Kalkınma İktisadı Çalıştayı: Fikret Şenses’e Armağan, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü, 2-4 Nisan.